Sloni

Z skolavpohode.cz

Sloni jsou největší suchozemští obratlovci. Tito majestátní tvorové se vyznačují mohutnými kly, obrovskými ušními boltci a chobotem. Mají velkou sílu a jsou učenliví, a tak zvládnou i složité výkony. Proto je člověk už celá tisíciletí využívá k různým pracím (hlavně tažným). Z dřívější velké skupiny slonů žiji dodnes jen dva druhy. Slon africký a slon indický. Slon africký je o něco vyšší a má větší uši než slon indický. Dospělý samec je vysoký až tři metry a jeho hmotnost dosahuje téměř šesti tun. Chobotem nasává vodu a vstřikuje si ji do tlamy, podává si potravu, čichá, zvednutím zdraví ostatní členy stáda a v hluboké vodě mu poslouží jako dýchací trubice.

Pokračování je přístupné pouze pro registrované. Přihlaš se nebo se zaregistruj.