Účinky pití čaje

Z skolavpohode.cz

Účinky čaje na lidský organismus jsou mnohostranné. Číňané, u nichž má pití čaje tisíciletou tradici, jej odedávna považovali za léčivý nápoj. Odvar a výtažek z čaje používali i při léčení kožních onemocnění. Čaj se po staletí pokládá za účinný prostředek při snižování únavy a je mu přičítán významný vliv na zvyšování tělesné a duševní činnosti. Již dlouho se používá také při léčení střevních i žaludečních onemocnění. Tyto vlastnosti se však přičítají především zelenému čaji, jehož pití je v mnoha asijských zemích značně rozšířeno. Na rozdíl od černého čaje se při jeho zpracování neporušují a nefermentují čajové lístky, které se rychle po sklizni suší. Odborníci dokazují, že zelený čaj má zhruba desetinásobný obsah vitamínů v porovnání s černým čajem. Poznatky mnoha vědeckých pracovníků a institucí zabývajících se zkoumáním účinku čaje prokazují, že podobné účinky má i pití nálevu z černého (tmavého) čaje.

Pokračování je přístupné pouze pro registrované. Přihlaš se nebo se zaregistruj.